Sök
Recept



ICA BUFFE`nr 5.2009
8-10 personer

SUPERMÖR HÖGREV

INGRIDIENSER:
ca 2 kg högrev
2 oxbuljongtärningar
valfri glaze
salt
nymalen svartpeppar
 
GÖR SÅ HÄR:
DAGEN FÖRE FESTEN
1.Lägg köttet i en stor kastrull och fyll på med kallt vatten så att det täcker. Koka upp med buljongtärningarna. Skumma av med en sked. tillsätt 1 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
2.Koka högreven under lock tills den är mör,2-3 timmar. Ta upp högreven. Förvara den i kylskåp till nästa dag, gärna under lite press så behåller den formen bättre.

FESTDAGEN
Skär köttet i skivor och grilla/stek 3-4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla med glaze i omgångar mot slutet av grillningen. Man kan även lägga skivorna i den grillolja man vill några timmar innan grillningen.
 
Smaklig måltid Mari-Anne Hillbom

 

 

SALTRULLE, GRUNDRECEPT

Ca 1,5 kg rulle av nöt

SALTLAG:
2 l vatten
1 dl salt

GÖR SÅHÄR:
Koka upp vatten och salt. Häll saltlagen kokhet över köttet. Låt det stå kallt ett par dygn.
Koka sedan köttet i samma lag 3 1/2-4 timmar, men prova efter halva tiden med en sticka så att du inte får ett för kokt kött. Stickan ska gå igenom. Låt rullen svalna i lagen och kyl sedan. Kan även marineras.
 
Ät rullen i tunna skivor på smörgås eller lägg i en sallad. För fler recept hur att använda saltrulle klicka här>>