Sök
Knaperboden

Knaperboden är vår speceributik för nötkött och finns på gården i Norra Åbyggeby. I butiken säljs detaljstyckat kött som är vacuumpackat. Du kan alltid ringa oss och bestämma tid för avhämtning om inte våra öppettider passar dig, 070-220 92 55.

ÖPPETTIDER

Torsdag  16.00-19.00
Fredag 16.00 - 19.00
Lördag 11.00-15.00
Torsdag och lördag finns personal i närheten. Slå en signal innan och bestäm tid eller ring 070-2209255 om vi inte finns inom synhåll.

Vi säljer också 10-kg lådor och lådor med ”kvartar” (¼ djur). Detta levereras detaljstyckat utan ben och med färs eller kokkött. Vi värnar om en god djurhållning, korta transporter och en bra miljö. Därför föds våra djur upp ekologiskt och slaktas så nära som möjligt (Tierp). Boka leverens av ditt lokala kött redan nu! Läs mer här>>. Telefon Knaperboden: 026-16 81 69

 ICA BUFFE`nr 5.2009
8-10 personer

SUPERMÖR HÖGREV

INGRIDIENSER:
ca 2 kg högrev
2 oxbuljongtärningar
valfri glaze
salt
nymalen svartpeppar
 
GÖR SÅ HÄR:
DAGEN FÖRE FESTEN
1.Lägg köttet i en stor kastrull och fyll på med kallt vatten så att det täcker. Koka upp med buljongtärningarna. Skumma av med en sked. tillsätt 1 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
2.Koka högreven under lock tills den är mör,2-3 timmar. Ta upp högreven. Förvara den i kylskåp till nästa dag, gärna under lite press så behåller den formen bättre.

FESTDAGEN
Skär köttet i skivor och grilla/stek 3-4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla med glaze i omgångar mot slutet av grillningen. Man kan även lägga skivorna i den grillolja man vill några timmar innan grillningen.
 
Smaklig måltid Mari-Anne Hillbom

 

 

SALTRULLE, GRUNDRECEPT

Ca 1,5 kg rulle av nöt

SALTLAG:
2 l vatten
1 dl salt

GÖR SÅHÄR:
Koka upp vatten och salt. Häll saltlagen kokhet över köttet. Låt det stå kallt ett par dygn.
Koka sedan köttet i samma lag 3 1/2-4 timmar, men prova efter halva tiden med en sticka så att du inte får ett för kokt kött. Stickan ska gå igenom. Låt rullen svalna i lagen och kyl sedan. Kan även marineras.
 
Ät rullen i tunna skivor på smörgås eller lägg i en sallad. För fler recept hur att använda saltrulle klicka här>>